Verslag weekendrit naar Bommerig, 9 en 10 mei

Vrij en Blij Weekendrit

Op zaterdag 9 mei j.l. vertrokken wij richting Bommerig voor de Vrij en Blij Weekendrit! Lisanne, John, Heleen, Carin, Anna, Peter, Annemieke, Fons, Brigitte, Isabel, Nicole, Isa, Rafke, Lisa, Pim, Charlotte, Kirsty en Pascal vol goede moed op pad!

Vanaf het verzamelpunt de rijbak Vrij en Blij, hebben we met elkaar de veiligheidsregels en volgorde afgesproken. Daarna met een fris windje om de oren rond 10.15 uur vertrokken in een lange kolonne. ViaCadier en Keer, Rijksweg over, achter de begraafplaats van Margraten langs, richting de rustplaats bij de Hoeve in Euverem. Daar konden de paarden lekker grazen en wij genieten van een fantastische picknik ! Broodjes, koffie, thee en cake! Heerlijk!! Vervolg tour richting eindbestemming Bommerig! Onderweg vele stoere rij-verhalen over hoe geweldig onze paardjes het doen! Maar….. na ruim 3,5 uur in het zadel sloeg de vermoeidheid toch een beetje toe. John informeerde ons bij elke heuvel dat aan het einde van het pad onze vakantiewoning stond! Hoopvol keer op keer naar boven en nadat wij de Gulp waren gepasseerd komt dan toch de eindbestemming rond 14.30 uur in zicht!! Redelijk moe maar helemaal voldaan worden wij heel vriendelijk ontvangen door de eigenaren van de woning! Paarden in de bak afgezadeld en de verdeling van de wei-tjes wordt georganiseerd! Wat een luxe en wat een prachtige omgeving! Paarden in de wei en wij in de woning! Op het terras aan de koffie met vlaai! Zo zwaar bleek de rit al niet meer te zijn! In je stoel hangend genieten van het uitzicht in het dal van Mechelen! Nog meer vlaai en koffie en naar het dal voor een ijsje bij de ijstent! Ach, we ‘rijden’ het er morgen wel weer af!

Bij terugkeer wordt het dinner al klaar gemaakt. Soepje vooraf en pasta 2 borden vol! ja, we hebben honger! Veel gedaan (en veel gegeten!). Na afwas, koffie, koek en evaluatie met Annemiek van Diest! Och wat hebben we het goed gedaan vandaag en wat zijn de paarden braaf! Maar ze hebben natuurlijk ook top ervaren ruiters op hun rugjes! Kinderen ravotten boven en buiten, volwassen aan kaartspel. 22.00 uur haken de eersten af! Slapen, we kunnen niet meer! Rond 23.00 uur is het stil in Huize Vrij en Blij.

Zondag 10 mei om 8 uur ontbijt! Buiten op het terras, eieren met spek! We moeten nog een rit dus dat smaakt heerlijk !! Woning opgeruimd, auto van Peter vol gepropt met slaapzakken, matrassen, kussens en etenswaren voor de picknik! Vanaf 10.00 uur paarden voor de koets en opzadelen in de bak. Rond 10.15 uur wederom vertrek! Met het zonnetje op onze cap en een licht briesje voor de paarden gingen we weer heuvel op, heuvel af! Zelfde route terug maar toch weer anders! Bij de picknik aan de broodjes en koffie waarna de eindrit naar Bemelen zou worden ingezet. Kirsty rijdt met de koets een tandje harder en Nicole besluit met haar paard Brave er heerlijk achter aan de galopperen! Voor ons lijkt terug korter, we rijden nu in een sliert achter elkaar…. rustig mee hobbelend in het zadel… geen stoere verhalen meer… we staren tussen de oortjes door van onze paarden, langzamerhand een beetje verlangend naar die tuinstoel thuis.

Rond het gasthuis afgesproken niet meer naar de Rijbak te gaan. We nemen al rijdend afscheid en zwaaien vanuit de zadels! Allemaal grote glimlachen op het gezicht! We hebben een prachtig weekend gehad en zijn o zo trots op een goede terugkeer!

Namens alle deelnemers willen wij de bestuursleden Lisanne, Carin, Annemiek en John van harte danken voor de fantastische organisatie!
Ook Peter
die met al onze spullen heen en weer reed en de picknik al klaar had staan bij aankomst!

Dank allen voor deze geweldige ervaring !
Ruiters en menners Weekend Rit Vrij en Blij

P1000730

P1000736

P1000747

P1000750

P1000755

P1000756

P1000757

P1000759

P1000761

P1000765

P1000767

P1000777

P1000794

P1000796

P1000806

P1000816